IFIMES u društvu učećih organizacija

 

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

IFIMES u društvu učećih organizacija

 

LJUBLJANA/BRDO PRI KRANJU, 8. juni 2016 - Life Learning Academia (LLA) - Organizacija za certificiranje i upravljanje stručnim i integracijskim procesima na području znanja, je uručila počasne nazive »Ambasador znanja« priznatim i uglednim ličnostima u svojoj struci.Naziv »Ambasador znanja« primio je Zoran Živković, potpredsjednik Savjetodavnog odbora IFIMES, narodni poslanik i bivši predsjednik Vlade Republike Srbije.  

Priznanje »Senior Mentor« primio je prof. dr. Ernest Petrič, potpredsjednik Savjetodavnog odbora IFIMES, sudac Ustavnog suda, bivši predsjednik Ustavnog suda Slovenije, član i bivši predsjednik Međunarodne pravne komisije  UN-a (ILC UN).

Svečanost dodjele priznanja odvijala se u Kongresnom centru Brdo pri Kranju pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Vlade Republike Slovenije dr. Mire Cerara.

 

Prisutnima su se, između ostalih, obratili ministar privrede i tehnološkog razvoja Republike Slovenije Zdravko Počivalšek, predsjednica i direktorica Life Learning Academie, mr. sci. Andreja Jernejčič i Marjetka Kastner.

 

Priznanja su primili i drugi članovi i suradnici Međunarodnog instituta IFIMES. Tako je priznanje »Mentor« primio doc. dr. Miloš Senčur, šef Odjela za lokalne i regijske studije (DeLORS) i prof. dr. Uroš Svete sa Fakulteta društvenih znanosti (FDV) Univerziteta u Ljubljani. Priznanje »Referenca« primili su Evelin Einspieler, Mark Kogoj i Medina Radončić.

 

Na Akademsko-ekonomskom kongresu v organizaciji LLA su sudjelovali brojni sudionici iz različitih država, koji dolaze iz svijeta znanosti, poslovne i akademske zajednice, i javnog života. Naglasak je na učenju, znanju i povezivanju.

U elitnom društvu učećih organizacija je i Međunarodni institut za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES), certifikat za učeću organizaciju su u imenu instituta primili direktori dr. Zijad Bećirović in Bakhatyar Aljaf.                                

 

Ljubljana, 8. juni 2016