Direktori IFIMES-a na Molitvenom doručku

 

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Direktori IFIMES-a na Molitvenom doručku

 

Beograd, 28. maja 2016 – Direktori Međunarodnog instituta za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES) Bakhatyar Aljaf i dr. Zijad Bećirović sudjelovali su na regionalnom Molitvenom doručku u Palači Srbija u Beogradu, na kojem su se okupili političari, gospodarstvenici, predstavnici civilnog društva i brojne poznate ličnosti iz jugoistočne Evrope, njemačkog Bundestaga, američkog Kongresa, parlamentarci iz Austrije i drugih evropskih država.

 

Molitveni doručak je simbolično nazvan  »Ljubi bližnjeg svoga«, jer je cilj širiti mir i toleranciju, koja vodi ka pomirenju i napretku cijele regije. Molitveni doručak je pokazao, da zajedničkim naporima našu budućnost možemo učiniti boljom i izvjesnijom.  

 

Direktori IFIMES-a su tokom posjete Beogradu imali brojne susrete sa sudionicima Molitvenog doručka iz regije te predstavnicima Bundestaga i američkog kongresa. Sudjelovali su i na svečanom prijemu u Narodnoj skupštini Republike Srbije i na okruglom stolu u Skupštini Srbije posvećenom borbi protiv terorizma.

 

Beograd, 28. maja 2016