Predavanje: Turska vanjska politika: inventivna i humanitarna vanjska politika

 - Nj.E. Esen Altuğ

Međunarodni institut za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES)

 

vas u okviru ciklusa predavanja »EU i svijet«

 

sa zadovoljstvom poziva na predavanje

Nj.E. Esen Altuğ,

ambasadorice Republike Turske u Republici Sloveniji

sa naslovom

Turska vanjska politika: inventivna i humanitarna vanjska politika

koje će se održati u  srijedu, 10. oktobra/listopada 2018, u 16.00, u hotelu "Lev", 13. sprat, dvorana "Grad", Vošnjakova 1, Ljubljana.

 

Nj.E. Esen Altuğ je ambasadorica Republike Turske u Sloveniji od novembra 2016.godine. Od 1985.godine zaposlena je na turskom ministarstvu vanjskih poslova.  Radila je na različitim područjima kao što su pomorska i zračna pitanja, odnosi sa evropskim državama, migracije na nacionalnom i globalnom nivou, politika viza i azil, regionalne/prekogranične vode i multilateralna ekonomska pitanja, posebno gospodarstvo i suradnja na području Crnog mora. Službovala je na turskoj ambasadi u Kairu, na turskoj ambasadi u Turskoj republici Sjeverni Cipar i na turskom generalnom konzulatu u Münsteru, Njemačka. Bila je generalni konzul Republike Turske u Rotterdamu. Bivša je šefica odjela za multilateralna gospodarska pitanja. Pred dolaskom u Sloveniju bila je na Ministarstvu vanjskih poslova Turske zamjenica  generalnog direktora Odjela za migracije, azil i vize.

Na predavanju će ambasadorica Altuğ govoriti o osnovnoj dinamici i karakteristikama turske vanjske politike i njenim izazovima.

Predavanje će biti na engleskom jeziku, poslije predavanje slijedi razgovor, kojeg će voditi doc. dr. sci. Zijad Bećirović i Bakhatyar Aljaf.

 

Prenos u živo na linku: http://www.ifimes.org/en/livestream  

 

Molimo vas, da sjedišta u dvorani zauzmete najkasnije do 15.55.

Prisutnost na događaju je besplatno, ipak vas molimo, da svoju prisutnost obavezno potvrdite na telefonskom broju (01) 430 15 33 odnosno e-mail: ifimes@ifimes.org

Ljubljana, 4. oktobar 2018