Predavanje: Albanija na putu u EU i regionalna suradnja

- Lulzim Basha

Međunarodni institut za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES)

 

vas u okviru ciklusa predavanja „Zapadni Balkan i EU“

 

sa zadovoljstvom poziva na predavanje

 

Lulzima Bashe,

 

predsjednika Demokratske partije (PD),

bivšeg ministra vanjskih poslova Republike Albanije

 

sa naslovom

 

Albanija na putu u EU i regionalna suradnja

 

ponedjeljak, 15. aprila/travnja 2019, u 16.00 sati,

u Grand Hotel Union Business, među etaža, dvorana »Orhideja«, Miklošičeva 3, Ljubljana.

 

Lulzim Basha je od 2013.godine predsjednik konzervativne Demokratske partije i lider opozicije, bivši je ministar unutarnjih i vanjskih poslova Republike Albanije, također je bio ministar za javne radove, promet i telekomunikacije te gradonačelnik Tirane.

 

Jedan je od najprepoznatljivijih i perspektivnih konzervativnih političara u regiji mlađe generacije.  Njegova nastojanja usmjerena su ka članstvu Republike Albanije u EU, borbi protiv korupcije, kriminala i nepotizma te ka razvoju ekonomije u njegovoj državi.

 

Na predavanju će Lulzim Basha govoriti o aktualnim događajima u Albaniji poslije povlačenja zastupnika opozicije iz parlamenta, o junskim/lipanjskim lokalnim izborima, o prijevremenim parlamentarnih izborima, o određivanju datuma početka pregovora sa EU i o budućnosti Albanije, koja je vezana za regionalnu i susjedsku suradnju te članstvo u EU, pored već postojećeg članstva u NATO-u.

 

Predavanje će biti na engleskom jeziku. Poslije predavanja slijedi razgovor sa gostom, kojeg će voditi doc. dr. sc.  Zijad Bećirović i Bakhatyar Aljaf.

 

Prijenos uživo LIVESTREAM na linku: http://www.ifimes.org/en/livestream  

 

Molimo vas, da sjedišta u dvorani zauzmete najkasnije do 15.55.

 

Sudjelovanje na događaju je besplatno, ipak vas molimo, da svoju prisutnost obavezno potvrdite na telefonskom broju (01) 430 15 33 odnosno e-mail: ifimes@ifimes.org

 

Ljubljana, 8. april/travanj 2019