Predavanje: Obavještajna djelatnost kao oruđe za saradnju između država

 - Dr. Efraim Lapid

Međunarodni institut za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES)

 

vas u okviru ciklusa predavanja „Bliski istok i svijet“

 

sa zadovoljstvom poziva na predavanje  

 

dr. Ephraima Lapida

 

sa naslovom

Obavještajna djelatnost kao oruđe za saradnju između država

 

u četvrtak, 2.marta/ožujka 2017, u 16.30 sati,

u hotelu »Lev«, 13. sprat/kat, dvorana »Grad«, Vošnjakova 1, Ljubljana.

 

Dr. Ephraim Lapid, penzionirani brigadni general je profesor politologije na Bar-Ilan University, Izrael. Ima bogata i raznovrsna iskustva na području vojnih pitanja i javne uprave. Za vrijeme svoje vojne karijere dr. Lapid bio je viši oficir u obavještajni službi izraelskih obrambenih snaga (I.D.F), službovao je i kao njihov glasnogovornik i viši instruktor na izraelskom National Defense College. Također je vodio izraelski vojni radio (Galei Zahal). Dr. Lapid je napisao brojne članke o izraelskoj obavještajnoj službi, medijima i sigurnosti. Uredio je knjigu na engleskom jeziku o izraelskoj obavještajnoj službi sa naslovom »Israel's Silent Defender«.

U svom predavanju će predstaviti svoj pogled na situaciju na Bliskom istoku, govorit će o saradnji između obavještajnih službi i o izazovima za obavještajnu zajednicu.

 

Predavanje će biti na engleskom jeziku, poslije predavanje slijedi razgovor, kojeg će voditi dr. sc. Ernest Petrič i Bakhatyar Aljaf.

 

Prijenos uživo LIVESTREAM na linku: http://www.ifimes.org/en/livestream  

 

Molimo vas, da sjedišta u dvorani zauzmete najkasnije do 16.25.

 

Sudjelovanje na događaju je besplatno, ipak vas molimo, da svoju prisutnost obavezno potvrdite na telefonskom broju (01) 430 15 33 odnosno e-mail: ifimes@ifimes.org

 

Ljubljana, 23.02.2017