Saopštenja za javnost

25.01.2022

Donald J. Johnston novi predsjednik Savjetodavnog odbora IFIMES-a

„Izuzetna nam je čast što je Institut dobio pojačanje u predsjedniku Donaldu J. Johnstonu. Predsjednik Johnston je poznata ličnost svjetskog formata. Svakako bi bilo teško naći iskusniju, kvalifikovaniju i ugledniju ličnost od predsjednika Johnstona. Ponosni smo što je predsjednik Johnston preuzeo vođenje Savjetodavnog odbora Međunarodnog instituta IFIMES.“

12.01.2022

Direktor IFIMES-a razgovarao s albanskim predsjednikom Ilirom Metom

Predsjednik Albanije Ilir Meta predstavio je aktualna dešavanja u Albaniji, važnost regionalne saradnje te poziciju Albanije u međunarodnim odnosima. Istakao je važnost početka pregovore Albanije i Sjeverne Makedonije sa EU i založio se da obje države istovremeno započnu pregovore o članstvu sa EU. Predsjednik Meta je posebno istakao, da je važno osigirati trajan mir i dugoročnu stabilnost, koja je ključna za prosperitet država pojedinačno i regiona.

06.07.2021

Potpredsjednik Vlade Crne Gore dr. Abazović primio direktora IFIMES-a

Potpredsjednik Vlade Crne Gore dr. Dritan Abazović je predstavio prioritete nove vlade na putu u EU, borbi protiv kriminala i korupcije, uspostavi vladavine prava, važnost ekonomskog razvoja Crne Gore te aktualna događanja u toj državi. Posebno je naglasio važnost ubrzanog napretka te države na putu u EU.

30.06.2021

Nastavak saradnje između Univerziteta u Sarajevu i IFIMES-a

Univerzitet u Sarajevu i Međunarodni institut za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES) potpisali su Sporazum o saradnji 2017. godine, te se tokom susreta razgovaralo o oblicima i modalitetima unapređenja saradnje.