Predavanje:Turska i Bliski istok nakon arapskog proljeća

Međunarodni institut za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES[1])

 

vas u okviru ciklusa predavanja Bliski istok i svijet

 

sa zadovoljstvom poziva na predavanje

 

prof. dr. Hüseyi̇na Bağcıja, 

profesora međunarodnih odnosa i predsjednika Foreign Policy Institute (Ankara, Turska)

 

 sa naslovom

Turska i Bliski istok nakon arapskog proljeća


u ponedjeljak, 20. juna  2022, u 16.00 sati,

uHotel (bivši GHU Business), dvorana »Orhideja«, Miklošičeva 3, Ljubljana.

 


Prof. Dr. Hüseyi̇n Bağcı je profesor međunarodnih odnosa na Bliskoistočnom tehničkom univerzitetu (METU) u Ankari (Turska), gdje je od 2011 do 2015.godine bio predstojnik odjela za međunarodne odnose. Predsjednik je Foreign Policy Institute u Ankari, bio je gostujući profesor u Njemačkoj, Italiji i Poljskoj. Objavio je više knjiga in članaka o turskoj vanjskoj politici i tursko-njemačkim odnosima. Prof. Bağcı je poznat televizijski i radijski komentator u Turskoj te član IISS u Londonu i Centra za evropske političke studije (CEPS) u Briselu. 

U svom predavanju će prof. dr. Bağcı predstaviti svoj pogled na aktualnu situaciju u Turskoj i na Bliskom istoku nakon arapskog proljeća.

Predavanje će biti na engleskom jeziku, slijedi rasprava sa gostom, koju će moderirati izv. prof. dr. Zijad Bećirović, direktor IFIMESi prof. dr. Milan Jazbec, urednik međunarodne znanstvene revije “European Perspectives”.

 

Prenos uživo LIVESTREAM na linku

https://www.youtube.com/watch?v=7JlJNmxT814&t=195s 

Molimo vas, da sjedišta u dvorani zauzmete najkasnije do 15.55.

Prisutnost na događaju je besplatno, ipak vas molimo, da svoju prisutnost obavezno potvrdite na telefonskom broju +386 (01) 430 15 33 odnosno e-mail: ifimes@ifimes.org 

Ljubljana, 14. juni 2022


[1] IFIMES – Međunarodni institut za bliskoistočne i balkanske studije sa sjedištem u Ljubljani, Slovenija, ima specijalni konzultativni status pri Ekonomsko-socijalnim vijećem ECOSOC/UN od 2018.godine.