Predavanje Josipa Juratovica (SPD): Nova politika SR Njemačke u jugoistočnoj Europi

Međunarodni institut za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES[1])

 

vas u okviru ciklusa predavanja Zapadni Balkan i EU

 

sa zadovoljstvom poziva na predavanje

Josipa Juratovica, 

zastupnika u njemačkom Bundestagu i predsjednika Parlamentarne skupine Bundestaga za jugoistočnu Europu

 

 sa naslovom

Nova politika SR Njemačke u jugoistočnoj Europi


u ponedjeljak, 11. aprila/travnja  2022, u 18.00 sati,

uHotel (bivši GHU Business), dvorana »Orhideja«, Miklošičeva 3, Ljubljana.
 

Josip Juratovic (SPD) je zastupnik u njemačkom saveznom parlamentu (Deutscher Bundestag) od 2005.godine. Predsjednik je Parlamentarne skupine Bundestaga za jugoistočnu Evropu. Bio je jedan od najistaknutijih sindikalista u južnoj Njemačkoj.  Od 2014.do 2019.godine bio je povjerenik je za integraciju u okviru SPD zastupničke skupine. Bio je dugogodišnji član Odbora za vanjsku politiku, sada je član Odbora za europske poslove u Bundestagu i izvjestitelj u Odboru za poslove EU za SPD, potpredsjednik je vanparlamentarnog Društva za jugoistočnu Europu.

U svom predavanju će zastupnik Juratovic predstaviti stajališta nove njemačke politike, poslije uspostave nove koalicione većine i vlade (SPD, Zeleni i Liberali),  i svoj pogled na izazove, koji se odnose na države jugoistočne Evrope. 

Predavanje će biti na hrvatskom jeziku, poslije predavanje slijedi razgovor, kojeg će voditi prof. dr. sci. Zijad Bećirović i Bakhatyar Aljaf.

Prenos uživo LIVESTREAM na linku

https://www.youtube.com/watch?v=JM-hY1yz7bM&t=1648s

Molimo vas, da sjedišta u dvorani zauzmete najkasnije do 17.55.

Sudionici događanja se mole da uvažaju sve propisane mjere povodom pandemije Covid-19.

Prisutnost na događaju je besplatno, ipak vas molimo, da svoju prisutnost obavezno potvrdite na telefonskom broju +386 (01) 430 15 33 odnosno e-mail: ifimes@ifimes.org 

Ljubljana, 6. april 2022


[1] IFIMES – Međunarodni institut za bliskoistočne i balkanske studije sa sjedištem u Ljubljani, Slovenija, ima specijalni konzultativni status pri Ekonomsko-socijalnim vijećem ECOSOC/UN od 2018.godine.