Direktor IFIMES-a uručio priznanja „Naj ministar i ministrica BiH 2016“

 

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Direktor IFIMES-a uručio priznanja »Naj ministar i ministrica BiH 2016«

LJUBLJANA/BANJA LUKA, 15. decembar 2016 - Direktor Međunarodnog instituta za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES) dr. Zijad Bećirović sudjelovao je na tradicionalnoj 35. dodjeli priznanja »Najmenadžer&Najkompanija BiH 2016«, koju je Banja Luci organizirala Direkcija za izbor najmenadžera jugoistočne i srednje Evrope.

Na svečanosti je direktor Bećirović imao čast uručiti priznanje »Najministar 2016« Ismiru Juski, ministru za promet i komunikacije u Vijeću ministara BiH i priznanje »Najministrica BiH 2016« Srebrenki Golić, ministrici za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju u Vladi Republike Srpske.

Ličnost 2016.godine postao je šef delegacije i specijalni predstavnik EU u Bosni i Hercegovini Lars Gunnar Wigemark. Priznanje »Najambasador 2016« primio je slovenski ambasador u BiH mr. sc.Iztok Grmek.

Prof.dr. Vlado Dimovski, šef IFIMES-ovog odjela za ekonomske i poslovne studije, uručio je nagrade za najbolje stvaraoce u kategoriji medija, novinarstva, kulture i sporta. Za najbolju TV bila je izbrana N1 televizija, koju uspješno vodi Amir Zukić, u kategoriji novinarstva je priznanje primio portal BUKA, Centar za informativno dekontaminaciju omladine, kojeg je osnovao glavni i odgovorni urednik Aleksandar Trifunović. Žiri je suglasno dodijelio priznanje »Najbolji sportista Bosne i Hercegovine za 2016.godinu« Vlatku Glavašu, treneru i bivšem nogometnom reprezentativcu Bosne i Hercegovine. Najviše specijalno priznanje na području kulture je primio poznati bosanskohercegovački glumac Enis Bešlagić.

Dodijeljena su i brojna druga priznanja zaslužnim pojedincima i organizacijama Na kraju svečanosti bila je organizirana svečana večera u čast dobitnika visokih priznanja.

 

Ljubljana/Banja Luka, 15. decembar 2016